... gyerekbútor vásárlás 0-24 óráig ...

Ergonomikus forgószék gyerekeknek – Hogy a kicsik is helyes testtartással üljenek!

Manapság a gyerekek már általános iskolás kortól kezdve rengeteg időt töltenek ülve. Ezért nagyon fontos, hogy az otthoni tanuláshoz, olvasáshoz, vagy akár a szabadidős elfoglaltságokhoz ideális helyet biztosítsunk számukra. A megfelelő gyerek íróasztal azonban nem elég, szükséges mellé egy megfelelő gyerek forgószék is.

A gyermek nem csak az iskolapadban tölt sok időt, de iskola után hazaérve még otthon is leül tanulni. Illetve gyakran ugyanitt, az íróasztalon olvas vagy rajzolgat, ezért fontos a megfelelő gyerek forgószék kiválasztása. Az egészséges étkezés és a mozgás mellett az ülés közbeni helyes testtartás elsajátítása is rendkívül fontos szerepet játszik, hiszen ha gyermeke jól ül, jobban tud figyelni és a nem megfelelő testtartással járó gerinc- és hátbántalmak, illetve a gyakori fejfájás, sőt, az esetleges a gyermekkori testi deformitások is megelőzhetőek!

Napjainkban már sokféle ergonomikus kialakítású gyerek forgószék közül választhatjuk ki a gyermek számára leginkább kedvezőt. Minden gyerek forgószék magassága állítható egy gázrugó segítségével. Ez azonban nem elég, ha a gyerkőc napi szinten hosszú órákat tölt el az íróasztalnál – vagy akár számítógépasztalnál. Az ergonomikus gyermek forgószékek esetében nem csak az ülésmagasság, de az ülésmélység és a háttámla magassága is variálható, ezáltal teljes mértékben gyermeke folyton változó testmagasságához és igényeihez állíthatja a forgószéket.

 

 

Hogyan kell beállítani helyesen a gyermek forgószékeket?

Persze az ergonomikus kialakítású forgószék semmit sem ér, ha nem megfelelően van beállítva. Nagyon fontos, hogy a forgószék magassága passzoljon a gyermek testmagasságához (illetve ezekhez a gyerek íróasztal magassága is).

A forgószék magassága akkor lesz optimális, ha a széken ülve a gyerkőc mindkét teljes talpa kényelmesen a földön van és a comb és a lábszár körülbelül 90°-os szöget zár be. Ilyenkor a láb nem lóg, emiatt a gyerkőc gerince nem terhelődik feleslegesen, ráadásul a vérkeringés is megfelelően működik a lábakban.

A forgószék ülésmélysége – tehát az ülőlap mélysége – akkor jó, ha a gyermek a forgószéken a combjai kétharmadával ül és kényelmesen a háttámlának támaszkodik. A hát alsó részére is figyeljünk! Ha a háttámla magassága is állítható, ezt is mindig a gyermek számára ideális helyzetbe állítsuk.

A megfelelő gyermek forgószék mellett persze az is lényeges, hogy az asztalmagasság is passzoljon a székmagassághoz és a gyermek testmagasságához. Fontos, hogy a szék ülésmagassága mindig a gyerkőc éppen aktuális magasságához mérten legyen beállítva. Így a gyermek mindig kényelmesen, egészségesen ülhet, és számos későbbi kellemetlenséget előzhet meg.


Gyerekbútor AKCIÓ

Gyerekbútor AKCIÓ

Gyerekbútor AKCIÓ

 

Cimkék: gyerekszoba, gyerek forgószék, forgószék gyerekeknek, ergonomikus gyerek forgószék, gyerekszék,


Kapcsolódó cikkek

Színvilág a gyerekszobában – Mire kell figyelni?

Színvilág a gyerekszobában – Mire kell figyelni?

A gyerekszoba berendezése egyáltalán nem könnyű feladat. Első körben ki kell választani a lakásban/házban egy olyan helyiséget, ami megfelel a gyermek igényeinek. A gyerekszoba ugyanis „otthon az otthonban”, hosszú éveken át lesz a gyermek saját élettere.
Együtt növekszik a gyermekkel - FREE gyerekbútor

Együtt növekszik a gyermekkel - FREE gyerekbútor

Szinte folyamatos kiadást jelent a szülők számára, hogy gyermekük az évek során folyamatosan növekszik. Nemcsak a ruhákat kell állandóan cseréni, hanem a bútorokat is.
Vidám, színes kiegészítők a gyerekszobában

Vidám, színes kiegészítők a gyerekszobában

A gyermekeink birodalma, a gyerekszoba akkor tökéletes, ha ott csemetéink jól érzik magukat. Ám a gyermekszobát nem csak a bútorokkal, de a kiegészítőkkel is színesíthetjük. A cikkben talál néhány színes ötletet...
Fenyőbútorok – Természetes hangulat a gyerekszobában

Fenyőbútorok – Természetes hangulat a gyerekszobában

Nem véletlenül mondják a fenyőbútorokra, hogy örökzöld, hiszen már a 17. század óta jelen vannak. Hazánkban körülbelül 100 évre nyúlik vissza a fenyőbútorok múltja, ám keresletük azóta is töretlen. Ez nem csoda, hiszen a fenyőbútorok ...
Kreativitást elősegítő gyerekbútorok – Alkotásra fel!

Kreativitást elősegítő gyerekbútorok – Alkotásra fel!

Gyermeke bárhol kifejezheti alkotókészségét, így a bútorokon, a tapétán, és a lakás megannyi helye alkalmas erre a kreatív elfoglaltságra. Ennél viszont ezúttal sokkal jobb javaslataim vannak. Lássuk most ezeket...