... gyerekbútor vásárlás 0-24 óráig ...

Gyerek forgószék és gyerek íróasztal magasságának helyes beállítása

Mivel a gyerekek már első osztályos koruktól kezdve rengeteg időt töltenek ülve, fontos, hogy korán rászoktassuk őket a helyes testtartásra.

Éppen ezért szükséges az általános iskolás gyerkőcöknek is megteremteni a megfelelő körülményeket az otthoni tanuláshoz és rajzoláshoz. Mivel minden testmagassághoz más és más székmagasság és asztalmagasság illik, lényeges, hogy a forgószék és az asztalmagasság is megfeleljen a gyermek testmagasságának.

Általános iskolás gyerkőcök számára a legjobb megoldás egy kényelmes gyerek forgószék, illetve egy állítható magasságú íróasztal, amelynek dönthető az asztallapja.

 

 

A magasságok beállításánál először mindig a gyermek forgószékének ülésmagasságát kell beállítani. A forgószék ideális ülésmagassága legegyszerűbben úgy állítható be, hogy a gyermek mindkét talpa kényelmesen a padlón legyen, a combok és a lábszárak pedig megközelítőleg derékszöget zárjanak be. Ez azért fontos, mert így a gyermek lábai nem lógnak, tehát a gerinc sem terhelődik feleslegesen, illetve a vérkeringés is megfelelően működik a gyermek lábában.

Ha a gyerek forgószék ülésmélysége is variálható, akkor ezt is időről-időre be kell állítani. A gyermek az ülőlapon a combjai kétharmadával üljön, a háta pedig kényelmesen támaszkodjon a háttámlának.

A szék optimális ülésmagasságának beállítása után következik az állítható gyerek íróasztal magasságának beállítása. Ezt egész egyszerűen úgy állapíthatjuk meg, ha az előbbi pozícióban ülve a gyermek könyöke az asztallapot érinti.

 

 

Végül pedig az asztallap dőlésszögének beállítása következik. Ha a gyermek vízszintes felületen dolgozik, túlzottan lehajtja a fejét, ami miatt feleslegesen feszül a felső hátizom és terhelődik a gerinc, ami akár gyakori fejfájást is okozhat. Íráshoz célszerű az íróasztallap dőlésszögét 10° és 16° közé, olvasáshoz pedig ennél is nagyobb szögben beállítani.


Gyerekbútor AKCIÓ

Gyerekbútor AKCIÓ

Gyerekbútor AKCIÓ

 

Cimkék: gyerekszoba, gyerek íróasztal, gyerek forgószék, gyermek íróasztal, forgószék gyerekeknek, gyerekszék,


Kapcsolódó cikkek

Egy gyereknek is kell jó munkahely – Gyerek és ifjúsági íróasztalok

Egy gyereknek is kell jó munkahely – Gyerek és ifjúsági íróasztalok

Egy gyermek számára az íróasztal jelenti a munkahelyet: ezen tanul, készíti a leckét és itt is számítógépezik. Érdemes egy strapabíró darabot venni neki!
Világosodjunk meg még sulikezdés előtt!

Világosodjunk meg még sulikezdés előtt!

Hamarosan itt az iskolakezdés ideje. Gyermekünk íróasztalának és székének kiválasztása mellett fordítsunk kellő figyelmet a világítótestek, lámpák kiválasztására is.
A gyerekszoba ideális forgószéke

A gyerekszoba ideális forgószéke

Minden szülő szeretné a legjobb körülményeket biztosítani gyermekének a gyermekszoba kialakításakor. Ebbe természetesen beletartozik a tanulósarok is, amely az ideális íróasztal és forgószék kombinációja. De milyen az ideális forgószék? A cikkből kiderül.
Helyes testtartás ergonomikus forgószék segítségével

Helyes testtartás ergonomikus forgószék segítségével

Minden szülő a legjobbat akarja gyermekének. Fontos, hogy az iskolai évek alatt, legyenek meg otthonunkban az egészséges tanuláshoz szükséges feltételek.
Biztonságos növények a gyerekszobában

Biztonságos növények a gyerekszobában

A gyerkőcök imádják a természetet és szeretnék, ha az a szobájukban is jelen lenne. Miért ne helyezhetnénk el náluk is néhány növényt, melyek színesítik környezetüket.