... gyerekbútor vásárlás 0-24 óráig ...

A gyerekszoba ideális forgószéke

Minden szülő szeretné a legjobb körülményeket biztosítani gyermekének a gyermekszoba kialakításakor. Ebbe természetesen beletartozik a tanulósarok is, amely az ideális íróasztal és forgószék kombinációja. De milyen az ideális forgószék? És egyáltalán mit jelent az, hogy ideális? Sok szülő valóban nincs tisztában azzal, hogy gyermekkorban mennyit jelent a jövőre nézve a helyes testtartás, és ezt mennyire befolyásolják az iskolában és otthon található ülőalkalmatosságok. Legalább otthon tegyük meg gyermekünknek egészsége érdekében azt, hogy kényelmes, egészséges ülés biztosító forgószéket vásárolunk. Lássuk sorban, miért.

 

 

Amikor a gyermek csontjai, és egész teste fejlődésben van, akkor kell a legjobban odafigyelni arra, hogy helyes testtartása megmaradjon vagy éppen  kialakuljon. A szülők ebben a kérdésben elég nehéz helyzetben vannak, hiszen a gyermekek gyakran 7-8 óra hosszat is ülnek az iskolában nem éppen a legmegfelelőbb székeken. Annak érdekében, hogy gyermekünk ne üljön görnyedten vagy féloldalasan, mely a derék-, hát- és nyakfájdalmak, később pedig súlyosabb esetben a gerincsérv kialakulásában is szerepet játszik, legalább otthonra vásároljunk neki olyan forgószéket, amely egészségkímélő. De milyen ez a forgószék?

 

 

A gyermekeknek a legideálisabb forgószék mindenképpen állítható magasságú, ez legyen a minimum igény, amely gyermekünk leendő forgószékét jellemzi. Amikor a gyerkőc leül az íróasztalához, fontos, hogy egyenes háttal üljön. Az alkarnak az íróasztalon vízszintes helyzetben kell elhelyezkednie, a megfelelő vérkeringéshez pedig a térd és a lábszár szögének 90 fokos szöget kell bezárnia. Ideális, ha az egyenes testtartás megőrzése érdekében a forgószék háttámlája és ülőlapjának szöge is változtatható, ezt többnyire a forgószékeken az aszinkron mechanika segítségével lehet beállítani. Emellett vegyünk rá gyermekünket, hogy az ülőlap teljes felületén üljön, és figyeljünk arra, hogy a hát valóban egyenes maradjon ülés közben.

Amennyiben ezeket az apróságokat figyelembe vesszük, biztosak lehetünk abban, hogy gyermekünknek nem fog fájni a háta, a dereka sem, és egészséges testtartásra bírhatjuk őket.


Gyerekbútor AKCIÓ

Gyerekbútor AKCIÓ

Gyerekbútor AKCIÓ

 

Cimkék: forgószék, gyerek forgószék, ergonomikus forgószék, gyerekszoba, egészség,


Kapcsolódó cikkek

Ilyen egy jó gyerekszoba!

Ilyen egy jó gyerekszoba!

Mindegy, hogy éppen hány esztendős csemeténk: kedves, jól kihasználható gyerekszobára mindenképp szüksége lesz. De milyen egy jó gyerekszoba?
Yoop gyerek és ifjúsági bútor – Nagyfiús, nagylányos kényelem a gyerekszobában!

Yoop gyerek és ifjúsági bútor – Nagyfiús, nagylányos kényelem a gyerekszobában!

Szeretnénk gyermekünk szobáját kicsit felnőttesebbé varázsolni? Vagány berendezéssel dobnánk fel a hangulatát? Szavazzunk a Yoop gyerekbútorra: minden igényt kielégít!
Stílusos, modern bútor a gyerekszobába is – Ego bútorcsalád

Stílusos, modern bútor a gyerekszobába is – Ego bútorcsalád

Számomra azonban mindig külön öröm, ha egy bútorcsalád elemei különlegesek, egyediek, nem köszönnek vissza minden gyerekszobából. Ilyen különleges darabokkal rendelkezik az Ego gyerekbútor család is.
Fenyőbútorok – Természetes hangulat a gyerekszobában

Fenyőbútorok – Természetes hangulat a gyerekszobában

Nem véletlenül mondják a fenyőbútorokra, hogy örökzöld, hiszen már a 17. század óta jelen vannak. Hazánkban körülbelül 100 évre nyúlik vissza a fenyőbútorok múltja, ám keresletük azóta is töretlen. Ez nem csoda, hiszen a fenyőbútorok ...
Kanapé a gyerekszobába? Igen!

Kanapé a gyerekszobába? Igen!

Vajon mit keresne egy kanapé a gyerekszobában? Mitől praktikus ez a megoldás, és ágy helyett egy kanapé miért lehet előnyösebb? Lássuk miért ajánlatos egy kanapé a gyerekszobába.